Epidemiološke mjere na Zvjezdanom ljetu

Sukladno novim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, propisanih od 1. do 15. 7. 2021. godine, Grad Karlovac manifestaciju Zvjezdano ljeto, odnosno događaje koji podliježu epidemiološkim mjerama, prilagodit će u smislu okupljanja broja posjetitelja, kako bi očuvali trenutno vrlo dobru epidemiološku sliku Karlovca i tako omogućili nesmetano odvijanje svih daljnjih događanja i manifestacija koje nam slijede, poput Dana piva, ali i sve druge životne i poslovne procese.

Nužne epidemiološke mjere koje se, između ostalog, nalažu novom Odlukom su:

1. zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, a za isto je nadležni stožer civilne zaštite lokalne samouprave dao suglasnost

2. preporuka Stožera CZ RH jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave je da ne organiziraju i ne omogućavaju javna događanja i okupljanja većeg broja osoba, osim ako će na javnom događanju ili okupljanju sudjelovati samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

3. protuepidemijske mjere ne odnose se na: profesionalne umjetničke izvedbe i programe na kojima se može prisustvovati samo uz predočenje ulaznice, a za sve posjetitelje su osigurana sjedeća mjesta.

U tom smislu kazališne predstave koje slijede u šancu, a očekuje se više od 100 posjetitelja, imat će označena sjedeća mjesta s propisanim razmakom. Na ulazu u Šanac hostese Gradskog kazališta „Zorin dom“ besplatno će podijeliti 330 karata, sukladno dozvoljenom kapacitetu u skladu s epidemiološkim mjerama, pola sata prije početka predstave.

Karlovac Open Air Festival i Rođendanski bal bit će COVID free događanja. Odnosno, na njima će moći sudjelovati neograničen broj osoba, bez epidemioloških ograničenja, ali uz prethodnu provjeru EU digitalne COVID potvrde na ulazu na događanje (prihvatljiv je i službeni COVID karton cijepljenja, ili potvrda liječnika o preboljenom COVID-u).

Grad Karlovac tako će biti primjer dobre prakse koja postaje nezaobilazni dio javnog života. Nadamo se da će ovo potaknuti i što veći broj građana na cijepljenje kako bismo čim prije svi zajedno uživali u različitim aktivnostima bez ograničenja.