8. Hrvatska flautistička akademija

8. Hrvatska flautistička akademija

8. Hrvatska flautistička akademija

Od 1. do 8. srpnja 2021., Croatia Flute Academy

U sklopu karlovačkog “Zvjezdanog ljeta”, započinje osmo izdanje Hrvatske flautističke akademije-Croatia Flute Academy 2021. manifestacije koja u tjedan dana intenzivnih radionica, majstorskih tečajeva, koncerata i predavanja tradicionalno okuplja učenike i studente flaute te njihove nastavnike i profesore u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu.

Ove godine u ranijem terminu, od 1. 7. – 7. 7. 2021., Karlovac ima ekskluzivu po prvi puta u Hrvatskoj ugostiti slavnog Denisa Bouriakova, jednog od vodećih svjetskih solista i vjerojatno najatraktivnije ime u svijetu flaute današnjice.

Denis Bouriakov (ruski: Денис Викторович Буряков) laureat je mnogih prestižnih glazbenih natjecanja u svijetu (Rampal, Kobe, Nicolet, Larrieu, Munich ARD, Nielsen, Prague Spring) trenutno na poziciji ‘Principal Flute’ u Los Angeles Philharmonic, te profesor na UCLA (University of California Los Angeles). Prije dolaska u Los Angeles obnašao je dužnost Prve flaute u Metropolitanu, u New Yorku, a od 2018. redoviti je gostujući profesor na Royal Academy of Music u Londonu.

Za dodatne informacije o ovom događaju posjetite mrežne stranice www.croatiafluteacademy.com  ili pošaljite upit na e-mail: croatiafluteacademy@gmail.com

Organizator je Petar Ćurić agencija u suradnji s Gradom Karlovcem, Zagrebačkom filharmonijom, Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu te Gradskim kazalištem Zorin dom.

Ovdje možete pogledati neke od popularnijih Denisovih izvedbi na Youtube-u:

https://youtu.be/j_G3Y2gsRQA

https://www.youtube.com/watch?v=7fCBQCc0bxs

  • UTORAK, 6. 7. 2021. s početkom u 19,00 sati
    KONCERT
    – poklon Karlovcu maestro Denis Bouriakov / Gradsko kazalište Zorin dom
  • SRIJEDA, 7. 7. 2021. s početkom u 19,00 sati
    ZAVRŠNI KONCERT polaznica i polaznika akademije / Gradsko kazalište Zorin dom

    Za oba je koncerta ULAZ SLOBODAN.