Festival balona, 28. 6. – 30. 6.

Festival balona, 28. 6. – 30. 6.

Festival balona, 28. 6. – 30. 6.

Dragi naši balonoljupci, prvih 100 prijava za vezani let balonom je popunjeno zasad i to u rekordnom roku.

Ipak, ako se niste stigli prijaviti još će par mjesta biti otvoreno u nadolazećim danima. Više od 100 osoba se prijavilo za subotnji let i time smo popunili kapacitete za podizanje tog dana, naravno ako će vremenske prilike dopustiti!

Dobro se obucite, ponesite piknik dekice, napunite mobitele, pripremite fotiće i vidimo se na Festivalu balona u Karlovcu!

Grad Karlovac i Balon klub Zagreb vas po prvi puta pozivaju na Međunarodni festival balona na vrući zrak u sklopu programa Zvjezdanog ljeta, koji će zašareniti nebo iznad Karlovca. Festival će se održati od 28. 6. do 30. 6. 2019. a lokacija uzlijetanja bit će sam centar grada Karlovca, točnije karlovački šanac. Posjetitelji će imati priliku doživjeti jedinstvene prizore uzlijetanja balona iz stare gradske jezgre, a dio posjetitelja imat će priliku i sami se uzdići na kratki vezani let. Upravo danas otvorene su i prve prijave za vezani let balonom. Osim uzbudljivih uzlijetanja šarenih balona iz cijele Europe, posjetitelje čekaju i edukativne šetnje kroz kupolu balona u kojima će se moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama. Uz to, u petak 28. lipnja te u subotu 29. 6., planirani su spektakli noćne iluminacije balona kada će okupljeni baloni, nakon zalaska sunca, uz pomoć gorionika osvijetliti noć i i stvoriti vizualno očaravajuće prizore divovskih lampiona. Mogućnost slobodnog leta ovog puta imat će 9 učenika karlovačkih osnovnih škola, koji su ostvarili izvrsne rezultate (prvo, drugo, treće mjesto) na državnim natjecanjima, a letit će u pratnji svojih mentora. Ipak su oni svojim znanjem, marljivošću i trudom, pokazali da su prave zvijezde. Pratite naše Facebook i web stranice za sve novosti i detalje oko nadolazećeg eventa i pripremite se na vikend pun uzbuđenja i iznenađenja. *NAPOMENA: Baloni su uvelike ovisni o vremenu. stoga pratite naše web i Facebook stranice za najnovije informacije oko vremena polijetanja i rasporeda aktivnosti.

Petak, 28. 6.

17:45 – 18:30 Edukacijske aktivnosti za posjetitelje: šetnja kroz kupolu balona, izložba balonaške opreme
18:45 – 20:30 Otvaranje festivala, popodnevno uzlijetanje balona i vezani let balonom za prijavljene posjetitelje
20:45 – 21:30 Spektakl noćne iluminacije balona

Subota 29. 6.

6:30 – 7:45 Jutarnje uzlijetanje balona
18:00 Edukacijske aktivnosti za posjetitelje: šetnja kroz kupolu balona, izložba balonaške opreme
Podizanje solarne skulpture Aerocene Explorer u sklopu projekta Aerocene
19:30 Popodnevno uzlijetanje balona i vezani let balonom za prijavljene posjetitelje
20:30 Spektakl noćne iluminacije balona

Nedjelja, 30. 6.

6:30 – 7:45 Jutarnje uzlijetanje balona
17:45 – 18:30 Edukacijske aktivnosti za posjetitelje; šetnja kroz kupolu balona, izložba balonaške opreme.
18:30 – 20:30 Popodnevno uzlijetanje balona i vezani let balonom za prijavljene posjetitelje