Međunarodni festival folkora i Okusi svijeta, 30. 6. – 6. 7.

Međunarodni festival folkora i Okusi svijeta, 30. 6. – 6. 7.

Međunarodni festival folkora i Okusi svijeta, 30. 6. – 6. 7.

Ove godine Međunarodni festival folklora ugostit će čak šest inozemnih grupa i to iz Meksika, Južne Koreje, Ukrajine, Otoka Guam, Obale bjelokosti i Kine!
Po prvi put publika će doživjeti autohtone astečke plesove, ali i razveseliti se uz originalne marijačije, upoznati tradicionalnu korejsku kulturu, vidjeti jedinstvene ukrajinske plesne pokrete, biti svjedokom baštine Chamorro naroda s otoka Guama, uživati u afričkoj tradiciji Obale bjelokosti, a u okviru projekta Godina kulture i turizma između Hrvatske i Kine, naša publika imat će priliku doživjeti najbolje od kineske tradicije.
Manifestacijom “Okusi svijeta”, u sklopu Međunarodnog festivala folklora, dodatno se nadograđuje i produbljuje kulturna razmjena pružajući posjetiteljima jedinstveni doživljaj u kojem i sami mogu sudjelovati kroz animacijske programe, gastro radionice, dječje edukativno-kreativne radionice, filmske projekcije i interaktivne izložbe.
Posjetitelje Zvjezdanog ljeta očekuje i zanimljiva filmska revija – Filmovi svijeta. Prikazat će se recentni filmovi zemalja sudionica festivala. Među njima posebno ističemo južnokorejski film “Izgaranje”, dobitnika nagrade FIPRESCI na ovogodišnjem festivalu u Cannesu za najbolji film te meksički film “Roma” nagrađenog Alfonsa Cuarona koji je ove godine osvojio Oscara za najbolji film na stranom jeziku.